Aguiar, J.P.L.; Clement, C.R. 1984. Composition of the masculine flowers of pejibaye. Acta Amazonica, 13(1-2): 322-323. (Portuguese).

Abstract: Male flowers of peach palm are occasionally consumed as a vegetable or, mixed with other ingredients, as a condiment. Three samples were analysed to discover their nutritional values. These flowers contain low levels of protein (1.2%) and fats (2.8%) and reasonable levels of carbohydrates (15%); nutritional value is low.

| Clique "Voltar" de seu Navegador para a página do autor(a) |
| or Click "Back" from your Browse to return |

 

Aguiar, J.P.L.; Clement, C.R. 1984. Composição de flores masculinas de pupunha (Bactris gasipaes H.B.K., Palmae). Acta Amazonica, 13(1-2): 322-323.

Resumo: As flores de pupunha são ocasionalmente consumidas como vegetal ou misturadas com outros ingredientes como um condimento. Três amostras foram analisadas para descobrir seus valores nutricionais. Estas flores continham baixos níveis de proteínas (1,2%), gorduras (2,8%) e níveis razoáveis de carboidratos (15%), portanto o valor nutricional é baixo.

| Clique "Voltar" de seu Navegador para a página do autor(a) |
| or Click "Back" from your Browse to return |